Élet a zalaistvándi hegyen, ahogy én látom.

hegyenjáró

hegyenjáró

Nem csak a mogyi virágzik télen....

2023. január 25. - HemeShao

Januári szokatlan meleg... igazából már nem is szokatlan, hiszen ez megy évek óta.A január pár éve már nem keményít. A régi mínusz 15-20 fokok már szerencsére/sajnos nincsenek velünk. A csapadék pedig inkább eső, mint hó. Ez idén sem volt másképp.
Január közepe felé a hőmérséklet csak éjszaka ment nulla, avagy fagypont alá. Napközben kellemes napsütéses, enyhe idő volt. Több sem kellett a mogyoróbokroknak, egyből virágba is borultak. Én pedig egyből mentem fényképezni őket.A birtok aljában a vadcseresznye fák lábánál, két mogyoróbokor is helyet foglal, amolyan "megye" jelzőként.Állítólag régen a terület végére, a megyére ültettek mogyoróbokrot, így jelezve a birtokhatárokat.
Az enyhe idő, előcsalogatott egy pár tő szártalan kankalint is. :)

Közben volt egy kis eső. Múlt héten kétszer is esett.Egyszer hétfőtől péntekig, majd pedig vasárnap.Szombaton azért nem, mert akkor hó esett. Minden csupa sár,csupa latyak.Még a Zala is kikukkantott a medréből.
Itthon a hó el is olvadt, a hegyen még néhol tartja magát.

Ezúton szeretnék megemlékezni és tisztelettel búcsúzni, az időközben elhunyt Németh Albert bácsiról. Albert bácsi az istvándi hegy "régi motorosa" volt, sok évtizednyi munkájával tette szebbé birtokát és környezetét.
Nyugodjék békében!

Nézegessétek meg a képeket,kattintsatok a régi bejegyzésekre is. Ha van kedvetek kövessetek be az instán, hegyenjaro néven megtaláltok.

A bejegyzés trackback címe:

https://hegyenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr10018034258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása