Élet a zalaistvándi hegyen, ahogy én látom.

hegyenjáró

hegyenjáró

"...ha éjjel fagy köti tükrét,ránkvicsorít."

2023. április 03. - HemeShao

Végre itt a tavasz, mondhatnánk és végülis néha-néha így is van. Bolondos az idő ez nem vitás. Ezen a héten volt a plusz 20-tól a mínusz négyig minden. Volt verőfényes napsütés és szakadó hó, mindez kb. fél órán belül.(Még sosem nyírtam hóesésben füvet, de most ez is megvolt.)
A metszéssel már mindenki végzett, az első permetezéseket is megejtette a többség úgy gondolom. Egy dolog ellen viszont nem, vagy csak nagyon nehezen tudunk védekezni és ez a tavaszi fagykár. Ez idén sem kímélt minket, de ahogy nézegettem a fáim, fenn a hegyen nem olyan nagy a kártétel. Legalábbis eddig. 
Sajnos jövő hét közepe felé, a vicces fiú, az április megint meg akar tréfálni minket és a hajnali enyhe kikelet helyett, ropogó hóharmatot akar adni. 
Eddig a legnagyobb veszélyben a barackfák voltak. Ők köszöntik a legkorábban virágzó ruhával a tavaszt és ők is öltenek a legkönnyebben barnuló sziromköntöst, ha a fagy beléjük mar. 
Jövő hét, a nagyhét és ha tényleg ránk vicsorít még a fagy akkor már nagyobb lesz a baj, hiszen sok helyütt kivirágzott már a cseresznye, a szilva is épp ölti fehérlő mennyasszonyruháját és a körtefák közül is több fajta épp a virágbaborulás előtti pillanatokban van. Ezeket egy mínusz 3-4 fok már szépen tönkre tudja tenni. Reménykedjünk és imádkozzunk, hogy így a böjti időszak végéhez közeledve, kegyes legyen hozzánk az isten.  

Nézegessétek meg a képeket és kommenteljetek, kattintsatok a korábbi bejegyzésekre is, ha van kedvetek. Kövessetek instán, hegyenjaro néven megtaláltok!  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hegyenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr9618091510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása