Élet a zalaistvándi hegyen, ahogy én látom.

hegyenjáró

hegyenjáró

virágok,fagy,monília,jégeső

2023. május 07. - HemeShao

Virágzik az orgona ága,de sajnos a barack fa virága már rég elfagyott. Az  időjárás sajnos nem kegyes hozzánk ezen a tavaszon. Az áprilisi fagyok lezárásaként a hónap utolsó előtti napján egy kis jégeső is megterítette a vidéket, hol több, hol kevesebb kárt okozva. Én úgy néztem, hogy a fáim megúszták a dolgot, a vetemény még nem készült el akkor,így mondhatom, hogy a lustaságom megmentette a palántákat.
Bár a fagykár nálam is jelentős, főleg a baracknál, de mégis bizakodva tekintek előre, mert talán az épp elvirágzó almáim átvészelik az időjárás szeszélyeit és szép gyümölcsöket nevelnek. 
Itt a május szép zöld minden. Érdemes időt szakítani arra, hogy sétáljunk egyet a természetbe. A hegyre vezető úton például két oldalt sűrűn nő és virágzik a  vérehulló fecskefű. A legszebb a reggeli órákban a kissé párás időben. Készítettem róla képet is,de sajnos nem adja vissza,hogy milyen valójában.
Lesz a képek közt orgona ága, meg szamóca virága, meg az is ami a cseresznye virágából maradt,de gyümölccsé idén nem válik.
Oh és persze a medvehagyma szezon sem ért véget teljesen, mert szépen virágzik az is. A tévhittel szemben a medvehagyma virágja is fogyasztható. Érdemes utánajárni a felhasználási módjainak. Példának okáért az  Erdőkóstoló facebook oldalt (is) érdemes felkeresni ott ez ügyben is tájékozódhattok.

Olvassátok el a korábbi bejegyzéseket is és nézegessétek meg a képeket. Az instán hegyenjaro néven megtaláltok. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://hegyenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr618118384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása