Élet a zalaistvándi hegyen, ahogy én látom.

hegyenjáró

hegyenjáró

nézem a bodzát, mint a mákvirág... :)

2023. május 29. - HemeShao

Május végére kijött a jó idő is végre. Elő kerültek végre a rövid ruhák is a szekrényből, ezért ha szemfülesek vagytok, az én szőrös lábaimat is gyakrabban láthatjátok Pókaszepetk és Zalaistvánd környékén.
Virágzik az akác,már ahol nem fagyott el és persze virágzik a bodza is.
Számomra a bodzaszörp a palackba zárt májust jelenti. Finom édesen, a fehér virágok ízletes aromáját magában rejtve. Kedves feleségem ezernyi teendője mellett is talált időt arra, hogy elkészítse az világ legfinomabb bodzaszörpjét. Gondosan gyűjtötte a fehér virágokat,melyeket megtisztítva helyezett a befőttesüvegekbe, én beszereztem a citromot a trópusokról(Lidl) és pikk-pakk kész is a szörp.Általam korábban gondosan kiürített borosüvegekbe töltve költöztek a hűvös pincébe és mivel tartósítószer nélkül készültek, gondoskodnunk kell a minél előbbi elfogyasztásukról is.
Ez nem lesz nehéz feladat azt hiszem. 
Érdekességképp felteszem nektek az idei krumpliültetvényem, ami négy darab zsák. A zsákokba földet raktam, abba ültettem a  burgonyát. A zsákokat alul kilyuggaltam, hogy a felesleges víz távozni tudjon. Nagyon szépen megeredtek az elültetett krumplik, már rá is kellett töltenem egy kis földet. A dolog folyamatáról és eredményéről ezen blog "hasábjain" be fogok számolni. :) 
Pünkösd alkalmából kaptunk ajándékba a szomszédtól egy palack bort, a vöcköndi hegyhátról. Meg kell mondjam,mindamellett, hogy Zala valóban nem tartozik a legjobb bortermelő vidékek közé, Csabi bácsi nagyon finom nedűt készít. Ezúton is köszönjük neki és Isten tartsa meg a jó szokását. :)


A képeket böngészve megláthatjátok, hogy a facebookon szembejövő mákvirágvonatra is felkéredszkedem egy-két kép erejéig.

Nézegessétek meg a képeket, ha van kedvetek osszátok meg a blogot facebookon. Kövessetek be az instán is, hegyenjaro néven megtaláltok.

A bejegyzés trackback címe:

https://hegyenjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr8718134324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása